Introduksjon

Middag i byen. Kaffe på stranden.

Bor du i Horten, bor du i nærheten av alt. Sjø, skog, åker og eng. Kort vei til Oslo med toget og ny E 18, og kort vei til Sørlandet. Et sted som er helt perfekt i størrelse; stor nok til å ha alt du trenger av butikker og utesteder, liten nok til at den fremdeles har beholdt åpenheten og tryggheten til en småby. Her kan du spise på restauranter i byen, og ta kaffen på stranden noen minutter senere. Og i midten av alt dette står det snart 14 spennende leiligheter.

Velkommen til Sentrumsgården. Et mer passende navn skal du lete lenge etter.

Se prospekt

Prosjektet

En bolig i hjertet av byen.

Sentrumsgården blir et spennende botilbud i hjertet av Horten, og det er enda ikke for sent å sikre seg en av leilighetene. Dette blir boliger utenom det vanlige; store, lyse og gjennomgående leiligheter, som skaper et liv med spennende impulser og synsinntrykk på alle kanter. På forsiden får du livet i Storgaten, fra balkongen din kan du se hvordan byen forandrer seg i løpet av døgnet og gjennom årstidene. Går du for en leilighet litt opp i etasjene, får du også flott utsikt over Oslofjorden fra mange av leilighetene. På baksiden får du en stor, flott balkong med gode solforhold til langt på kveld. I første etasje blir det næringslokaler, dette skaper liv og stemning på dagtid, og fred og ro etter stengetid. Du ligger også praktisk nært andre byer, med Sandefjord Lufthavn Torp bare en halvtimes kjøretur unna.

Beliggenhet

Tilbud over alt. På alle kanter.

For det daglige livet i Sentrumsgården er sko alt du trenger. Avstanden til butikker, vinmonopol, treningssentre, kjøpesentre og apotek måles i hundremetere. Skoler og barnehager er også nære, de ligger mellom hundre og tusen meter fra inngangsdøren. Bussen går hundre meter unna, og det er drøye syv kilometer til Skoppum stasjon. Du kan fint jobbe i Oslo, intercitytoget blir som en forlengelse av kontoret. Du kan jobbe på den andre siden av fjorden også; fergen til Moss tar en halvtime.

Horten har virkelig satt seg på kartet innen kultur og yrkesliv. Tettheten av teknologibedrifter er så høy at byen ofte kalles «Norges Silicon Valley,» samtidig har byen et av landets mest aktive musikkmiljøer. Et godt bilde på allsidigheten både stedet og leiligheten vil by på.

Omgivelsene

Det beste i horten er gratis.

Du blir omgitt av norsk kulturhistorie, beliggenheten til Horten har hatt stor betydning i flere tusen år. Det var i området rundt de aller første menneskene bosatte seg i Norge etter istiden. Her er det spor etter bosetting fra steinalderen, og Borrehaugene vitner om at området var et maktsenter i Vikingtiden. Horten både er og har vært et viktig kommunikasjonspunkt; fergeforbindelsen til Moss har eksistert siden 1500-tallet.

For friluftsinteresserte er valgene mange. Borrevannet er et naturreservat med rikt fiskeliv og over 250 registrerte fuglearter. Du kan nyte naturene langs kyststiene, og dra til sjøs. Båtlivet i Horten er fabelaktig; øyene utenfor gir mange spennende mål. Horten har også en av Norges aller beste golfbaner.

Registrer din interesse

KMS Arkitekter

Intervju med arkitekten.

Det høres på ingen måte ut som Mathias Schulze er fra Horten, med mindre det ligger en liten by med samme navn i et tysktalende land i sentral-Europa. Mathias er likevel Hortenser på sin hals, og sammen med kollegaene i KMS arkitekter har han satt varige spor på byen. Og ett av prosjektene han har satt bumerket sitt under er Sentrumsgården. Han er vennlig men effektiv i telefonen, det er åpenbart travle dager; bygg skal finne form på papiret.

”Som arkitekt legger jeg selvfølgelig alltid følelser inn i en bygning,” forteller Mathias. ”Entusiasme er en viktig del av ethvert bygg. Sentrumsgården har vært et morsomt prosjekt. Store, gjennomgående leiligheter, med den spennende allsidigheten dette fører med seg. Her kan du nyte bylivet og havna med en cappuccino på forsiden, og få sol og grønne omgivelser på baksiden. Bilene er plassert under bakken; her er det mennesker som betyr noe. Drømmen – og målet – er å få flere familier til bykjernen, det skaper en levende by. Det ender alltid opp med at jeg tegner en leilighet slik jeg selv ville hatt den. Og her ville jeg trivdes.» Jeg kan høre at han smiler i den andre enden av røret.

Livet skal leves, også ute.

En bolig defineres ofte av hvor gode omgivelsene er, og i Sentrumsgården blir du ikke skuffet. På baksiden av bygget blir det et flott og trivelig grøntareal, perfekt for dager hvor du ønsker å nyte solen med gress under føttene. Her vil det også være nedkjøring til garasjeanlegget, her blir det mulighet for å leie plass. Garasjeanlegget vil gi direkte adkomst til leilighetene.

Leilighetene

Leilighetene får gjennomgående god standard. Lekker eikeparkett og store vindusflater som gjenspeiler lyset fra himmelen utenfor. Det blir delikate flislagte bad med dusjnisje i herdet glass og stilig vegghengt toalett. Dette blir en fin, privat sone hvor du både kan møte dagen og avslutte den. Alle leilighetene får også eget gjestetoalett, et virkelig stort pluss når du har besøk. Kjøkkenet blir av typen «Speed» fra den anerkjente leverandøren Crown. God finish på kjøkkenet setter en ekstra spiss på matlaging – dette vil du merke med en gang du setter i sving.

Sentrumsgården blir et topp moderne bygg, med vannbåren varme i alle rom med unntak av badet som får varmekabler. Inneklimaet blir også tipp topp, takket være det balanserte ventilasjonsanlegget. Alle leilighetene får porttelefon med video og automatisk døråpner, en sikkerhet som sørger for god nattesøvn. Det blir en romslig sportsbod i kjelleren; i Sentrumsgården får du plass til alt du trenger for å leve et aktivt liv.